Van bubbel naar bubbel

Na ruim vier maanden verblijf in Shanghai is de Kerstvakantie aangebroken. Tijd voor ons om in het vliegtuig te stappen voor een vakantie in Nederland.

Zondag  december was onze reisdag. De reis begon zeer voorspoedig, maar bij aankomst in Europa werd het al snel duidelijk dat het weer niet heel gunstig was. Op Parijs hadden we > 2 uur vertraging, maar gelukkig werd onze vlucht niet geannuleerd.  Na een treinreis en een korte rit met de taxi kwamen we thuis aan. Inmiddels was het vlak voor 01.00u ’s nachts, officieel op de maandag. Dus we gingen zo snel mogelijk ons bed in.

Bij het ontwaken de volgende ochtend was ik even gedesoriënteerd, ‘waar was ik’? En toch ruik je dan meteen dat je in je “eigen” huis bent. Na het ontbijt zaten Wojtek en ik op de bank. We keken mekaar aan… en we dachten allebei hetzelfde: “Was ons verblijf in Shanghai echt, of een droom?”.

Nu we hier enkele dagen zijn, merk ik dat hier ook in een soort bubbel beland ben. Het is onze eigen plek, maar toch voelt het voor mij anders. Voor mijn gevoel heeft de wereld hier even stilgestaan, omdat ik er fysiek gezien geen onderdeel van ben geweest, maar uiteraard is dit niet de realiteit. Dit is op een bepaalde manier best confronterend. En soms voel ik me wat verloren. Het is lastig uit te leggen omdat ik eigenlijk niet goed weet wat ik er van vind of wat ik er bij voel. Ik ga de komende dagen maar proberen om het ritme mee te pakken.

Wat wel heel prettig is, is om alle vrienden en kennissen te zien. En we kijken uit naar de Kerstvieringen.

Via deze weg:

Wŏmen zhù nĭ shèng dàn kuài le

Zhù nĭ xīn nián kuài lè

Onze kerstboom, afgelopen maandag door de jongens versierd!!