“Zou de Goede Sint wel komen…???”

Vlak na onze aankomst in Shanghai kwam Adam ineens op het lumineuze idee om een brief aan Sinterklaas te schrijven. Sinterklaas moest natuurlijk wel weten dat wij nu in Shanghai wonen, anders brengt hij de cadeaus naar het verkeerde huis. Alleen al deze gedachte gaf de jongens stress. Aangezien schrijven een vaardigheid was die hij nog niet onder de knie had, maakte hij een tekening voor de Sint met de Pearl Oriental TV Tower. Hartstikke slim.

Links onderin is ons huis in Arnhem, dan Sinterklaas en een pakje. Rechtsboven de Pearl Oriental TV Tower.

Daarna hebben we eigenlijk niets meer over Sinterklaas gehoord. Maar aangezien we 5 december zelf een leuk feestje vinden, moesten we een manier vinden om dit weer subtiel ter sprake te brengen. Nu de reis naar Nederland dichterbij komt leek het mij een goed idee om weer een aftelkalender te maken… en hierop kwam dus ook 5 december te staan inclusief Sinterklaas-mijter en Pietenmuts. Sinds anderhalve week hebben we dus stuiterende kinderen in huis. Adam had afgelopen weekend nog een verlanglijstje namens hen beide gestuurd.

Het verlanglijstje van Adam en Boris. Weliswaar in de ik-vorm geschreven…, maar dat mag de pret niet drukken. Incl. hartje voor de Sint!

Gisteravond hadden Wojtek en ik dan ook inpak- en dichtavond. De Sint houdt dit jaar van roze, bloemetjes inpakpapier. Ik heb er niet aan gedacht om papier vanuit Nederland mee te nemen. Nu ga ik er vanuit dat ze toch weinig aandacht voor het papier hebben, dus dat komt vast wel goed. En ja, bij de cadeaus hoort ook een gedicht. En laat dit nou net een mooi moment zij om aan te kaarten dat de Sint ook gezien heeft hoe moeilijk Boris soms met eten doet en hoe Adam regelmatig spullen kwijtraakt op school. Uiteraard ziet de Sint meer mooie zaken, zoals hoe goed Boris zijn best doet op school en hoe lief hij voor zijn vriendjes is. En Adam kan nu een beetje Engels en Nederlands lezen en schrijven en Mandarijn spreken. Daarnaast heeft hij verschillende badges verdiend, zoals de Compassion badge. Redenen genoeg voor de Sint om dit goede gedrag te belonen met cadeaus.

We hebben er over nagedacht om één van de buren te vragen om op de deur te bonken en dan hard weg te rennen, maar zij spreken geen Engels, dus dat is wat lastig. We hebben er dus voor gekozen om de cadeaus klaar te zetten in de woonkamer met een spoor van pepernoten vanaf de deur. Dat zodra de jongens thuis komen van school ze deze zien liggen en weten dat de Sint hen niet vergeten is. De pepernoten zijn met dank aan mijn zus en Giorgio hier goed aangekomen. Wat zullen de jongens blij zijn als ze dit zien!

Nu maar hopen dat er geen overijverige Ayi de pepernoten opveegt….