“Insects are little creatures!”

Hadden we een tijdje terug een discussie met Adam over het nut van de bijen. Nu heeft Boris dit naar een nieuw niveau gebracht. Ik houd echt wel van dieren, maar er zijn grenzen.

Ongeveer twee weken geleden zagen we kleine beestjes in de keuken. In eerste instantie had ik nog niet echt door wat voor beestjes het waren. Aangezien ik geen beestjes in de keuken wil, had ik elk beestje met een doekje opgepakt, vermorzeld en in de prullenbak gegooid. Na enkele dagen werden dit meer beestjes en het was opvallend dat we ze bijna alleen maar ’s avonds zagen, wanneer het donker was.  Op een gegeven moment zagen we wat grotere exemplaren en je raadt het al, het waren kakkerlakken. Nou had ik bij kakkerlakken echt het idee dat deze ca. 10 cm groot moesten zijn, en dat je ze heen-en-weer kon horen trippelen. Dus vandaar dat het bij mij even duurde voordat ik vaststelde dat dit kakkerlakken waren.

Voorbeeld van één van onze “huisvrienden”.

Na een kleine zoektocht vond Wojtek hun schuilplaats: achter in de koelkast bij de motor (dus niet ìn de koelkast bij het eten). Uiteraard hebben we de receptie hierover ingelicht en zij zouden donderdagochtend komen met bestrijdingsmiddel. We waren al gewaarschuwd dat je dan 2 weken je huis uit moet i.v.m. giftige gassen. Dit was echter overbodig bij dit middel, volgens de receptie. Gedurende 2 uur de deuren open en dan was de lucht weg.  Donderdagochtend kwamen zij langs terwijl ik nog op de school was. Wojtek lag half-ziek op bed. Ik nam op de terugweg koffie mee en toen ik voor de deur stond, rook ik de lucht al. Ik kwam binnen en kon zelf bijna geen ademhalen. Direct heb ik de deuren open gezet. Wojtek was heel slim op de kamer van de jongens gaan zitten en daar rook je de lucht niet. Nou, dit middel moest wel helpen, want ik viel zelf bijna dood neer.

Maar ohhhh nee…, denk maar niet dat die verrekte Chinese kakkerlakken doodvielen…!!! Die kwamen ’s avonds rustig weer tevoorschijn.

We namen toen zelf de regie in handen en kochten op zaterdag bij de supermarkt een spuitbus: Raid. ’s Nachts spoten we dit achter bij de koelkast en langs de randen van de onderkastjes.

Zondagochtend liep Boris de keuken in en kwam daarna overstuur onze slaapkamer in.

“Mummy, you killed the insects. That is not good. Insects are little creatures!”

*Zucht*