Adam de Bij

Vandaag staat in het teken van Save the Bees!

“Bijen gaan dood en dat is onze schuld.” Dat is de boodschap die Adam op school geleerd heeft. Dat komt door alle vervuiling, het omkappen van de bomen en de chemicaliën die op de bloemen gespoten worden.

En laten bijen nu heel belangrijk zijn! Want ze eten pollen en nectar en maken honing. Ik denk dat hun belangrijkste rol, namelijk het bestuiven van andere bloemen te ingewikkeld was om uit te leggen, want dat werd niet genoemd.

Adam en zijn jaargenoten hebben meerdere brieven gestuurd naar de directrice van de school. Vandaag werden enkele van die brieven voorgelezen. Heel hilarisch, want het leek net alsof de directrice zelf de bomen omkapt en alleen schuldig is aan het verdwijnen van de bijen 😊Maar het schrijven van brieven heeft geholpen, want de directrice heeft actie ondernomen. Vandaag liet ze weten dat ze extra bloemen heeft laten planten bij de school en dat de komende weken nog meer bloemen geplant zullen worden.

Helemaal leuk…, maare… ik heb het niet zo op bijen. Zodra ik gestoken ben, krijg ik een enorme zwelling. De beide jongens overigens ook. Dus toen we gisteren naar huis liepen en Adam ineens enthousiast riep: “Look Mommy, a bee!” Kreeg ik bijna een paniekreactie en begon al om me heen te zwaaien met mijn armen. Waarop Adam boos werd, want “Bees are dying!” en zijn moeder moest daar niet nog even extra aan bijdragen. Hij keek me aan alsof ik staatsvijand nr. 1 was, en eerlijk is eerlijk, op dat moment was ik dat waarschijnlijk ook voor de bijen. Ik heb hem er toen even aan herinnerd wat er gebeurt wanneer wij gestoken worden door een bij. En dat ik niet de bij (per se) wil doodslaan, maar dat ik hem wel wil verjagen. Toen was alles weer goed. Heerlijk dat het leven soms zo simpel kan zijn!

Adam de Bij!
Lang leve Tabao! Hier kan je alles bestellen, voor zeer weinig geld, geen bezorgkosten en het is over het algemeen binnen 0-3 dagen in huis.
Jajajaja… mijn eerste poging tot facepaint. Wel dom… ik ben vergeten er een foto van te nemen vlak nadat ik de bij gemaakt had. Adam was er helemaal blij mee, maar vergat al snel dat er schmink zat, dus bij aankomst op school was de halve bij al weggeveegd.