Gezocht: …

In één van mijn eerste blogs heb ik zo ongeveer een ode aan het schooluniform gebracht. Nu blijf ik bij mijn standpunt dat het ’s ochtends vroeg makkelijk is. Geen gebakkelei dat ze een bepaalde broek, shirt, trui of schoenen niet aan willen. Heb je vandaag gym? Dan draag je je PE-outfit. Geen gym? Je normale uniform. In de winter heb je het winter uniform en in de zomer, je raadt het al, het zomer uniform.

Eerlijkheidshalve moet ik opbiechten dat we met Adam nog wel eens discussie hebben. Hij wil altijd alleen een poloshirt aan omdat hij een trui met daaronder een poloshirt te warm vindt. Op zich vind ik dit prima, maar het is niet het schoolbeleid. De kinderen moeten in correct uniform op school arriveren en aan het einde van de dag de school verlaten. Nu doet hij de trui aan op weg naar school en bij aankomst direct in zijn tas. Dit mag dan weer wel….

Maar wat is nu het geval… iedereen draagt hetzelfde (zo ongeveer), dus als er een trui wordt uitgedaan komt het nog wel eens voor dat deze in een andere tas belandt of ergens op school rondzwerft. Helemaal omdat iedereen ook nog eens dezelfde schooltas heeft! Voor sommige mensen is dit misschien geen probleem, maar wij hebben niet per kind 10 uniformen aangeschaft. (Deze zijn namelijk ook nog best prijzig!)

Uiteraard zit op elke tas en kledingstuk de mogelijkheid om dit te labelen. En dit hebben we dus ook gedaan. Dat neemt niet weg, dat er met enige regelmaat een item mist. En er is weinig irritanter dan dat je er ´s ochtends vroeg achter komt dat er iets weg is. Vooral Adam is koning wat betreft het kwijtraken van zaken. Hieronder een klein overzicht.

Boris:

  1. lunchbox (één keer, kwam na 3 dagen terug)
  2. bibliotheektas met inhoud (één keer, 2 dagen zoek)
  3. PE-jumper (één keer, 1 dag zoek)

Adam:

  1. waterfles (in totaal 3x, waarvan 1x gedurende 2 weken. Hierna hebben we i.p.v. een kleine naamlabel onderop een grote sticker over de gehele fles geplakt)
  2. phonics-folder (één keer, 6 weken weg)
  3. lunchbox (meerdere malen, 1 dag)
  4. PE-jumper (2x, eentje is nog steeds zoek sinds oktober 2018)

En het hoogtepunt… afgelopen donderdag was Adam’s winterjas verdwenen!!! Dit is geen schoolitem, maar een privé gekochte jas. Ook niet een jas die een ander kind heeft. Ik vroeg nog aan Mr Gray of hij wist waar deze was. Uiteraard wist hij dit niet. Hij vroeg of ik het gelabeld had… Ik keek hem alleen aan… en hij antwoordde: “Of course you did.” Want hij wist ook dat het niet de eerste keer was dat Adam iets kwijt raakte. Hij opperde dat het misschien in de gymzaal kon liggen. Die donderdag heb ik 3x de school helemaal rond gelopen om te kijken. Ik heb de gymdocent 2x de gymzaal laten doorzoeken en ik heb de ‘lost-and-found’-bak 2x doorzocht. ’s Avonds heb ik een foto van de jas in een appgroep van de ouders rond gestuurd.

Dit is toch best een opvallende jas…?

Op vrijdag heb ik diezelfde foto naar een administratief medewerker gestuurd die deze gedeeld heeft met alle ayi’s (schoonmaaksters) van de school. Uiteraard die vrijdag weer 1x een ronde gelopen en de ‘lost-and-found’ spullen doorzocht, maar niets. Eergisteren wederom alles doorzocht, en gisterochtend ook.

Wat schiep mijn verbazing toen ik Adam gisteren ging ophalen???? Ineens hing zijn jas aan zijn haakje. Ms Claire, die lesgeeft in het lokaal naast Adam’s klas, had ‘m gevonden. Op miraculeuze wijze had het ineens op een boekenplank gelegen in de gang naast haar klas… Welk avontuur de jas heeft meegemaakt gedurende die paar dagen, dat weten we niet…, wel zijn we heel blij dat de jas weer terug is!!!