Enkelband

Naar aanleiding van mijn vorige blog, wil ik het graag hebben over de enkelband die te zien was op de foto. Enkele oplettende lezers/kijkers vroegen zich af wat dit was en of dit onderdeel van het schooluniform was.

Ten eerste: diep respect voor diegenen die de enkelband was opgevallen! Ik heb de foto eerst moeten openen en groter maken om dit te kunnen zien.

Dan, de enkelband. Het is algemeen bekend dat de controle hier groot is. Afgelopen weekend heb ik van een man uit Groot-Brittannië begrepen dat in de wijk waar wij wonen, er twee “kijktorens” zijn. Het is mij niet duidelijk of dit op waarheid berust of dat dit een mythe is. Maar in een dergelijke kijktoren zouden er allemaal schermen zijn waar al het dataverkeer wordt gemonitord. Om deze reden wordt ook aangeraden om ten allen tijden gebruik te maken van je VPN. Alhoewel hier ook alweer discussie over is in hoeverre een VPN je data daadwerkelijk afschermt. Ook zou aan de ene kant het Oosten proberen mee te kijken met je gegevens en aan de andere kant het Westen. Klinkt als een ouderwets potje touwtrekken. Inmiddels ben ik helemaal gefascineerd door die kijktorens. Hoe zouden deze eruit zien? Valt er aan de buitenkant iets te zien? Zouden deze torens bij ons in de buurt zijn? Het is in ieder geval een mooi verhaal voor bij de BBQ of in de kroeg. Ook hoorde ik vorige week van een andere ouder dat wanneer je de beschikbare QR codes met informatie over de stad scant, er tegelijkertijd software gedownload zou worden met een tracker. Zo zouden ze alle toeristen kunnen traceren. Dit klinkt bijna als een slechte film… of niet dan. Aan de andere kant, als je wat overkomt ben je ook snel te vinden (op zijn Cruijffs: elk nadeel heb z’n voordeel zullen we maar zeggen).

Maar goed… die enkelband. Dat is een anti-insectenband van de Decathlon. We werden er een beetje simpel van om ons elke keer onder te spuiten met stinkende citroenspray om vervolgens alsnog geprikt te worden. Dit werd ons door de docente van Boris aangeraden. Het lijkt nog te werken ook. En we hebben ze nu in 3 kleuren 😊

5 antwoorden op “Enkelband”

  1. Nu ik weer kijk, vind ik het ook knap dat ik het zag (is de foto veranderd??)
    Anyways, wat ik me afvroeg … zou je ook kunnen bbq’en op die torens???

  2. Hoi Astrid, je kan in ieder geval niet zeggen dat jullie leven in China saai is !

Reacties zijn gesloten.