Geen draak in dit verhaal

“Dit was eigenlijk een verhaal over een draak die een prinses gevangenhield tot … er een ridder kwam die met de draak vocht en de prinses bevrijdde. Einde. Maar dat verhaal kan ik je niet vertellen, want Draak is er nijdig vandoor gegaan.”

Dit komt uit het boek van Lou Carter en Deborah Allwright en ik lees dit regelmatig voor. Het had, iets aangepast, ook mijn blog kunnen worden:

“Dit was eigenlijk een verhaal over het Kerst-/Afscheidsfeest van het schermen… tot er helaas iemand onwel werd en we uit gezond verstand en respect het feest stopten.”

Hoewel het allemaal goed is afgelopen, zal ik hier dus verder niet over schrijven.

Maar gelukkig hebben we nog 2 andere feestjes beleefd die ook zeker blogwaardig zijn. Nou ja, wij… Adam.

Het eerste feestje was op vrijdag middag na school. Het zou een klein feestje zijn, want die mensen zouden de dag daarna op vakantie gaan. Bij een klein feestje denk ik aan 5 kids maximaal.. maar als je uit Chili komt betekent dit 15 kids. Ik had bedacht dat ik hem samen met Boris zou wegbrengen (met de metro). Nou bleek dat er helemaal geen metrostation in de buurt was. Gelukkig had iemand een plekje over in de auto. Nou vraag je je misschien af wat je dan doet op een klein, bescheiden klimfeestje….??? Dan ga je naar een professionele klimhal en klimmen. Ik dacht dat hij last had van hoogtevrees, maar dat blijkt, gezien de foto’s, wel mee te vallen.

Twee dagen later had hij een feestje van twee meisjes. Die ochtend hadden we een playdate voor Boris en ik had en de tijd niet goed in de gaten gehouden en ook niet goed ingeschat hoe lang de taxi rit zou zijn. Met als gevolg dat we een uur te laat kwamen op het feestje. Maar dat maakt niet uit, als dit georganiseerd is door iemand uit Spanje en Zuid-Amerika. Dit was gewoon fashionably late. Ik weet niet hoeveel kids er waren, maar volgens mij een stuk of 30. Adam had het slijm maken gemist (wat ik niet zo erg vond), maar dat kon hij nog even snel inhalen (helaas). Overigens… hadden ze voor het slijm maken een professioneel iemand ingehuurd! Daarna was de Zumba les, uiteraard ook met een professionele dansinstructrice. Op de video die ik had ontvangen zag ik dat Adam tenminste 1 dans heeft meegedaan…, maar ik hoorde later van de moeder dat de jongens daarna tezamen hadden besloten dat ze niet meer mee gingen dansen. Tot mijn verrassing was er geen piñata.. maar uiteraard waren er wel bubbels voor de ouders (geen kinderfeestje zonder wijn/champagne!!!) Helaas heb ik geen foto’s van dit feestje… alleen video’s, dus dat maakt het delen wat lastig.

Op de weg terug naar huis heb ik beide jongens uitgelegd dat de meeste feestjes in Nederland minder uitbundig zijn!