Winter Festival

In één van mijn eerdere blogs gaf ik aan dat ik als laatste grote activiteit de Winter Fair wilde helpen organiseren. Weken geleden had ik me bij de Friends of Dulwich (FoD) aangemeld als vrijwilliger hiervoor. Ik had voor de zomervakantie begrepen dat de organisatie hiervan heel intens is en dat je wekelijks zeker een dag bezig zou zijn met de planning. De tijd verstreek en ik kreeg maar geen reactie… tot ik ineens vernam dat de Winter Fair niet meer door zou gaan bij gebrek aan vrijwilligers! Zooo… daar viel mijn plan in duigen. In plaats van de Winter Fair zou er een Winter Festival georganiseerd worden. Niet door de FoD, maar door de school en de leerlingen zelf. De FoD zou alleen enkele onderdelen organiseren: de Bake-sale, popcorn kraam en de Used Books-sale. Aangezien ik toch al een lid ben van de Used Books-group was de keus vrij makkelijk gemaakt.

We hadden een groots plan gemaakt. We zouden alle dozen meenemen en uitstallen zodat we onze opslag konden laten schoonmaken. Dit waren echter zoveel dozen dat dit niet ging lukken. Ongeveer een derde van de dozen was meegekomen.

Om half 12 sloot ik me aan bij de anderen die waren begonnen met opbouwen en om 12.45u verkocht ik de eerste boeken. Het was een constante stroom aan klanten. Dit was de eerste keer dat we ook een doos met gratis boeken hadden neergezet. Dit waren boeken waarvan we vermoedden dat deze niet verkocht zouden worden, maar we konden het allemaal niet over onze hart verkrijgen om boeken weg te gooien. Dit bleek een schot in de roos. Bijna alle gratis boeken werden meegenomen. Wat opviel was dat niemand alleen maar een gratis boek mee nam, maar dat zij daarnaast ook tenminste één boek kochten. De box met gratis boeken wordt nu een vast onderdeel van de verkoopstand. De laatste boeken verkochten we om 17.15u. Sowieso hebben we >500 boeken verkocht. De volledige opbrengst gaat naar een goed doel, Heart2Heart.

En ik ben best trots op mezelf, ik heb dit keer geen één boek gekocht! (Dat zou niet erg handig zijn met de aankomende verhuizing…)