Gala

Enkele weken terug ontvingen we de uitnodiging voor het gala van Dulwich in verband met het 400-jarig jubileum. Tijd voor een feestje!!! Wellicht ben ik één van de weinigen, maar ik had nog niet eerder een gala meegemaakt. Bij gebrek aan een fatsoenlijke jurk en black tie hadden we een goede reden om naar de fake market te gaan. Een pak laten maken was geen probleem. Maar een Westerse jurk, dat was wat lastig. Uiteindelijk vond ik een mooi model. Echter de gebruikte stoffen hadden ze niet en ook was het niet mogelijk om kralen/paletjes op een jurk te laten zetten. Uiteindelijk koos ik mijn eigen stoffen omdat Chinezen het lastig vinden om vrije keuzes te maken. Ik koos voor groen zijde, kant en tulen. Vervolgens kreeg ik een klein meningsverschil met de kledingmaker. Hij vond dat ik te dik was voor het model. Ik vond dat onzin en zette mijn zin door. Oké… eerlijk is eerlijk… vergeleken met Aziatische jonge vrouwen ben ik ook wel een tientonner! 😊Hij nam de maten op en ik zag dat hij qua lengte tot de bovenzijde van mijn voet opmat. Dat kwam mooi uit, dan kon ik mooi flatjes/ballerina’s dragen i.p.v. hakken! Dat scheelt weer voorzichtig doen bij het lopen en dansen.

Een week later konden we de kleding ophalen. Mijn jurk was iets te wijd, dus die liet ik ter plekke nog even innemen. Vol enthousiasme vertelden ze me dat ze de jurk extra lang hadden gemaakt zodat ik er hakken bij kon dragen… grrrrrrrrrrrrrrrrrrrr… nu moest ik alsnog nieuwe schoenen met hak kopen. Gelukkig zijn daar winkels zat, en warempel vond ik schoenen die bijna pasten.

Twee dagen voor het gala hoor ik ineens mensen om me heen die allemaal een afspraak bij de kapper hadden gemaakt zo’n twee uur voor het gala. En uiteraard kreeg ik de vraag waar ik mijn haar zou laten doen en wat ik er mee ging doen… Oeps.. goede vraag.. want hier had ik uiteraard nog niet over nagedacht! Niet getreurd… ik doe het gewoon zelf! Met een paar leuke haarklemmetjes en wonderpoeder (dank Marijke) moet dat toch lukken!

Zaterdag was het zover… joehoe! We stonden op vol goede moed… oh nee… wacht ff.. we stonden op met een volle neus.. stront verkouden! Wat extra vitamientjes kwamen we de dag door en aan het einde van de middag voelden we ons fit genoeg om toch naar het feest te gaan.

En zeg nou zelf.. dat hadden we toch niet willen missen..?!