Hángzhōu

Afgelopen donderdag en vrijdag was Wojtek vrij en dus besloten we om de kinderen 2 dagen uit school te halen en mee te nemen op een korte trip. Ja, dat kan hier zomaar 😊

Op woensdagavond boekten we een hotel en de treinkaartjes voor de dag er na. Snel nog even zoeken op Tripadvisor wat er in de omgeving te zien was en zo waren we donderdagochtend “goed voorbereid” op reis. Ondanks het drukke verkeer kwamen we op tijd aan op het station. Na een reis van slechts één uurtje waren we op onze bestemming Hángzhōu.

Op een klein stationnetje…

We gingen gauw onze koffer naar het hotel brengen. Het hotel, Shangri-La, lag aan de West Lake (Xī hú). Na een korte plaspauze liepen we naar het meer. Het had die ochtend geregend en door de vochtigheid in de lucht zag het meer er mysterieus uit.

Omdat we nu toch niet ver konden kijken, besloten we om geen boottochtje te maken, maar om een taxi te nemen naar de Lingyin temple en de beeldentuin. Dit was een goede keus. De kinderen (en wij ook) waren onder de indruk van de beelden, de tempel en de natuur. Toen het begon te schemeren gingen we terug naar huis. Even snel wat eten en naar bed.

De volgende dag gingen we in de ochtend naar Yunxi Zhujing Scenic Resort. Dit is een bamboe bos. Entree was ca. 1 euro voor iedereen boven 1.2m. Geen geld dus. We hadden gedacht dat we hier max een uurtje zouden doorbrengen, maar dat werden er ca. 3. We hebben er heerlijk gewandeld en genoten van de natuur en de rust. Adam was met Wojtek helemaal naar de top van de berg gewandeld. Boris en ik zijn halverwege teruggekeerd.

Nog helemaal sereen gingen we weer de taxi in op weg naar de volgende bestemming. Het serene gevoel was snel verdwenen bij aankomst bij Songcheng. Volgens de websites zou dit een soort avonturenpark moeten zijn. Het was een geheel nieuwe ervaring 😊 Het toegangskaartje was het kaartje voor de voorstelling. De rest van het park kon je dan “gratis” bezoeken. Onze voorstelling was pas om 15.20u, dus we hadden een kleine twee uurtjes voordat dit begon. We besloten wat te eten. En toen wilden de jongens het spookhuis in. Dit mocht vanaf 1.2m. Boris was dus enorm teleurgesteld. Ik vroeg de jongedame bij de attractie of hij er misschien toch in mocht en dit was geen probleem. Boris was heel blij. Dit was echter van korte duur. Wat een DRAMA! Het was pikdonker, smal, keiharde geluiden en stroboscopie. Verder lagen er lichaamsdelen die best echt leken en onthoofde personen. Kortom… nadat we er zo snel mogelijk door heen gelopen waren, en ik weer in de buitenlucht was had ik een klein wit weggetrokken jongetje naast me met tranen op zijn wangen. Ter compensatie gingen ze maar even  op een elektrisch paardje rondrijden en soort lasergame spelen. Toen was het drama snel weer vergeten. Inmiddels was het bijna 15.20 en gingen we naar het Theater. Het stuk ging over de Song dynastie en de White Snake legend. Wojtek had gelezen dat dit in de top 3 van voorstellingen stond die je eens in je leven gezien moet hebben. Nou.. het begon… het was bombastisch, snel, indrukwekkend… Joop v/d Ende eat your heart out… Soldaat van Oranje moet ook wel in een half uur kunnen als de Chinezen de hele Songdynastie + legende in één uur kunnen opvoeren.

Na afloop stuurde ik een berichtje naar Marijke hoe geweldig het was. Met een foto. Zij was verbaasd dat dit het stuk was wat zo hoog aangeschreven stond… want dat was toch op het meer? Potverdorie… we waren naar het verkeerde stuk geweest. Inmiddels was het 17u. We besloten terug naar het hotel te gaan en te kijken of we nog kaartjes voor de West Lake voorstelling konden krijgen die avond (Impression West Lake: The legend of the White Snake). Dit stuk is van de hand van de director die ook verantwoordelijk was voor de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Beijing. Dit lukte wonderbaarlijk genoeg. En zo zagen we dus twee voorstellingen op één dag! Hoe cultureel!

En wat hoor ik gisteren dan van Mirjam… zij heeft in Yangshuo op een meer de The legend of the White Snake gezien… van de director die ook verantwoordelijk was voor de opening van de Olympische Spelen in Beijing… *zucht* … zelfs dat is dus niet uniek in China…!