Birthday!

Adam´s verjaardag was al ruim anderhalve maand geleden, maar hij had nog een verjaardagsfeestje tegoed. Boris´ feestje stond nog in ons geheugen gegrift en mede daardoor hadden we enkele weken extra mentale voorbereiding nodig.

Aangezien Boris de hele klas mocht uitnodigen, kreeg Adam de keus. Of je hele (huidige) klas, of een aantal vriendjes. Gelukkig koos hij voor de laatste optie. Nog steeds waren dit 12 vriendjes, maar je blijft altijd hoop houden dat er één of twee niet komen opdagen.

Vorige keer hadden we een zaaltje gehuurd, maar behalve dat het veel geld kostte, hadden we nu het idee dat dit minder bij Adam paste. Adam heeft een favoriete locatie in Shanghai, namelijk The Flying Fox. Laat de dochter van de eigenaar nu net bij Boris in de klas zitten. Ik kon dus makkelijk vragen of het mogelijk was om een kinderfeestje bij hen te organiseren en wat dit zou kosten. Voor 14 kinderen zou dit zelfs goedkoper zijn dan alleen al de zaalhuur in ons gebouw! En dan krijgen ze ook nog eten, drinken (free flow) en een ijsje. Topdeal! Hoewel ze normaal gesproken geen reservering accepteren van 14 kinderen met slechts 2 volwassenen, werd er voor ons een uitzondering gemaakt omdat ze er vertrouwen in hadden dat wij de kinderen wel in toom zouden kunnen houden. De Athletic’s trainer van Dulwich had de cupcakes en de groene en bruine frosting gemaakt.

Afgelopen zaterdag was het zo ver. We hadden Adam niet verteld waar zijn feestje zou zijn en de locatie was ook niet uitgelekt via zijn vriendjes! Toen we aankwamen bij zijn favoriete plek was hij dus ook superblij. En helemaal toen hij alle Dinosaurus ballonnen zag.

Om 11 u zou het feestje beginnen. Om 11.15u waren er 5 kinderen. De stress sloeg een klein beetje toe, want dat er één of twee kinderen niet komen opdagen… prima… maar >50%, dat zou toch wel jammer zijn. Helemaal omdat iedereen bevestigd had om te komen. Gelukkig was iedereen er om 11.30u 😊 Na het versieren van hun cupcake leerden we de kinderen het spelletje Spijkerpoepen. Ook in China is dit een groot succes. Vervolgens deden we een aardappelrace waar de kinderen goed hun energie in kwijt konden. Even energie bijtaken tijdens de lunch om het daarna zo snel mogelijk kwijt te raken bij een soort tikkertje. Om 14u kon je goed merken dat de kinderen moe werden. We legden wat kleurplaten, maskers en stiften op tafel en de kinderen konden nu zelf kiezen wat ze wilden doen. Rustig kleuren of nog even spelen. Om 14.30u was het feest voorbij.

Adam had een superdag gehad en, voor zover wij gehoord hebben, alle jonge gasten ook!

Zoooo, dat kunnen we afvinken van ons lijstje!