The Hangover (part 1)

Nog niet eerder had ik een Oktoberfest meegemaakt. Heel logisch dus dat we dit aan de andere kant van de wereld (t.o.v. Duitsland) eens zouden beleven.

De uitnodiging ontvingen we al voor de zomervakantie, dus we hadden voldoende tijd om ons hier mentaal op voor te bereiden. Het feest besloeg een 3-gangen menu en gratis bier/wijn tot 00.00u.

Uiteraard hadden we gepaste kleding nodig. Maar hoe moest ik dat in hemelsnaam in China vinden. Ik was dan ook heel blij dat ik via de app doorkreeg dat ik op internet moest zoeken voor een Dirndl. Ik was diegene erg dankbaar voor deze informatie want ik had zelf deze lettercombinatie niet bedacht en ik vond het wel vreemd dat de Chinezen hier zo’n bijzondere lettercode aan hadden gegeven. Pas enkele weken later toen ik op facebook een bericht van iemand zag die haar Dirndle te koop aanbood, viel het kwartje dat zo’n jurkje daadwerkelijk zo heet. 😊 Tja.. je kan niet alles weten, zullen we maar zeggen.

Maar goed, op Taobao kun je alles vinden en ook in elke prijsklasse. Dus ook een Dirndle en Lederhosen. Voor slechts € 25 heb je twee complete outfits (inclusief accessoires).  Tja, we blijven Nederlanders en zijn dus blij met een koopje!

De dag van het feest. Met een taxi moesten we naar de andere kant van de stad. Soms heb je mazzel met de chauffeur… en soms wat minder… Dit keer hadden we geen mazzel en kotsmisselijk stapte ik na ruim een uur uit de auto. Maar gelukkig maakt de ambiance in het restaurant dat snel goed. Bij aankomst stond er al Duits brood op tafel en het duurde niet lang voor we ons eerste bier kregen. Langzaam aan druppelde de rest van ons gezelschap binnen. Toen werd het eten geserveerd. Vooraf zalm, het hoofdgerecht bestond uit verschillende soorten vlees, aardappelpuree en zuurkool, en als toetje een apfelstrudel. Niet alles was even goed/lekker, maar met al dat bier erbij maakte het weinig meer uit.

What happens in Shanghai, stays in Shanghai.. dus ik kan er niet teveel over zeggen en niet alle foto’s mag ik delen…, maar er was foute muziek, er werd op de banken en tafels gedanst en Wojtek’s kater was pas na 2 dagen voorbij 😊