Brainwashed

Het is Golden week! Dat betekent dat we vakantie hebben. Dit jaar is het extra speciaal vanwege het 70-jarige jubileum van “People’s Republic of China” op 1 oktober. We besloten dus China te ontvluchten (en het is ook onze laatste vakantie hier). Vrij last minute hebben we een vakantie naar Bali geboekt.

Wat was het een verademing om hier aan te komen… schone lucht… vriendelijke mensen… lekker eten! We hebben zelfs één dag een culturele toer gedaan. Maar daar wilde ik het niet over hebben. Naar mijn mening moet je alles een keer proberen, nou ja, bijna alles. Gisteren had Wojtek surf les en na zijn les leek het mij een goed idee om een les voor vandaag te boeken. Nadat ik dit geregeld had, vertelde Wojtek hoe zwaar het was en alle negatieve dingen, met als gevolg dat ik vanochtend redelijk gestrest was. Mijn doel van de dag was om tenminste één keer op mijn board te kunnen staan.

De instructie kreeg ik op het strand. Hier moest ik ook oefenen met vanuit ligpositie op mijn board te gaan staan. Nou, dat vond ik al behoorlijk pittig. Toen was ik überhaupt nog niet in het water geweest.

Vervolgens gingen we het water in. En dan begint het: je moet op je board gaan liggen… peddelen… ennnnn, gaan staan! De eerste keer lag ik er dus direct naast (daar zijn gelukkig geen foto’s van!). Bij het terug de zee in lopen besloot ik voor mezelf dat dit niet de trend van de dag zou gaan worden! Bij de tweede poging lukte het warempel om op mijn board te gaan staan. Hier schrok ik zelf zo van, dat ik er vervolgens direct weer vanaf viel.

In de pogingen daarna ging het steeds beter. Vallen of niet, ik vond het vanaf het begin geweldig mooi. De zee, het gevoel van vrijheid. Het is voor mij bijna hetzelfde gevoel wat ik ervaar tijdens mountainbiken of snowboarden.

Na anderhalf uur werden de golven steeds wat hoger en sterker. Dit betekende dat ze soms ook braken op je hoofd terwijl je er doorheen ging. Je probeert je hoofd zo goed mogelijk naar beneden te houden, maar toch gebeurde bij de voorlaatste golf dat het zeewater mijn neus in stroomde. En niet een klein beetje, maar voor mijn gevoel was het zeker een liter.

En dit was het moment dat ik gebrainwashed werd.

PS… morgen ga ik weer!