Life values

Als je net verhuisd bent naar een land als China, word je continu geconfronteerd met dingen die anders zijn. Zeker niet altijd slechter, maar ook niet altijd beter 😉 Na een aantal maanden gaan zaken zeker wennen en af en toe merk ik dat  sommige dingen niet eens meer opvallen.

Totdat je dus iets ziet, waar je totaal anders over denkt. Dit gebeurde mij afgelopen week. Wij wonen vlakbij 3 grote scholen:

  1. Concordia (Amerikaanse school),
  2. Dulwich (Britse school)
  3. Pinghe International School (Chinese internationale school).

De laatste zit letterlijk bij ons om de hoek. Na de laatste dag van vorig schooljaar begonnen ze daar met een grote verbouwing en deze is afgelopen week, op de laatste dag voor de start van hun nieuwe schooljaar afgerond. Met mijn goede portie Nederlandse nieuwsgierigheid, probeerde ik zo goed als dat lukte te kijken naar het resultaat. Uiteraard mag ik het terrein niet op, maar ik kan natuurlijk wel bij het hek staan. Het gebouw, m.n. de entree heeft een zogenoemde “face-lift” gekregen. Het ziet er werkelijk prachtig uit. En toen zag ik de tekst op de deuren. Nu weet ik natuurlijk niet of de volgorde ook de orde van rang aangeeft, maar ik vrees het wel (het blijft immers China).

  • Love our Country
  • Love our School
  • Love our Family

Ik heb er een foto van gemaakt, maar om de Ă©Ă©n of andere reden krijg ik continu een foutmelding als ik deze probeer te uploaden… Heel bijzonder… Of stiekem censuur? Ik zal de foto wel gewoon op mijn Facebook zetten dan….

Zodra Nederland aan het WK (welke sport dan ook) meedoet, dan ervaar ik ook echt het Nederlandse gevoel. En toen ik nog op school zat en mee deed aan het korfbal- of voetbaltoernooi, was ik uiteraard volledig supporter van de school. Maar in het normale dagelijkse leven is het toch echt Family First! Dit kan natuurlijk ook helemaal aan mij liggen