The Librarian

In het kader van  kleine bekentenissen. Eén van mijn favoriete films, is de reeks van de Librarian. Je mag het een “guilty pleasure” noemen. Ik kan je niet eens goed uitleggen waarom ik dit zo leuk vind. Maar ik heb iets met boeken. En oude boekenkasten. Bij voorkeur boekenkasten met een ladder ervoor. Mochten we later ooit nog eens de loterij winnen en een huis kunnen kopen met extra kamers, dan wordt één daarvan de bibliotheek met bovengenoemde boekenkasten.

Tot die tijd moet ik het doen met de openbare bibliotheek in Arnhem. En hier in Shanghai ben ik onderdeel geworden van de “Friends of Dulwich Used Books” groep. Wat we doen is 2e hands boeken inzamelen, sorteren en uiteindelijk verkopen tijdens schoolevenementen. Daarnaast zijn er boekenkasten in de 3 scholen (Ducks, Junior- en Senior school) waar kinderen zelf boeken kunnen uitzoeken en geld in de “honesty box” kunnen stoppen. En bij de Community Center staan meerdere boekenkasten met dezelfde regeling, maar deze zijn gevuld met boeken voor kinderen en volwassenen. Omdat de Community Center in het gebouw zit waar wij wonen, ben ik aangewezen als contactpersoon voor deze plek.

Zo heb ik stiekem een eigen bibliotheek! 😊

Vandaag was er evenement waarbij er boeken verkocht zouden worden. Om deze reden hebben we afgelopen vrijdag 3,5 uur in een kamer, zonder airco, tussen ca. 100 (verhuis)doezen, boeken staan sorteren. Dit ter voorbereiding op de boekenverkoop van vandaag. Vanochtend hebben we in anderhalf uur tijd > 250 boeken verkocht. Geen slechte score!!! Boeken kosten bijna niets (¥10) en het geld naar een goed doel. Na de verkoop had ik nog iemand zo gek gekregen om samen met mij “mijn bibliotheek” uit te sorteren.

En nu ben ik helemaal blij met de boekenkasten… ik mis alleen nog een laddertje…