“Mega Piratenfestijn”

Boris is in de zomervakantie jarig. Dat betekent dat hij niet rond zijn verjaardag een kinderfeestje kan geven. Aangezien in Dulwich elk jaar de klassen opnieuw geformeerd worden, wisten we al dat hij na de vakantie in een hele nieuwe klas terecht zou komen. Om deze reden hadden we (of eigenlijk vooral ik) besloten dat Boris voor de vakantie nog een feestje mocht geven.

Mijn plan was om dit op zijn Hollands te doen. Enkele vriendjes uitnodigen en dan lekker kneuterige spelletjes doen. Maar oh wee… dit is “SO NOT DONE”! Enkele moeders legden me haarfijn uit dat een seggregated party echt niet kan. Nu was het ook niet mijn idee om alleen de zogenaamde expat kindjes uit te nodigen omdat ze expat zijn, maar ik wilde alleen enkele van Boris’ vriendjes uitnodigen (en toevallig zijn dit expat kindjes of half-chinese kindjes).

Moraal van het verhaal… ik liet me overhalen om de hele klas uit te nodigen. En binnen een dag na het uitsturen van de uitnodiging had ik al 12 bevestigingen binnen. Oké, dacht ik… dat kan ik nog wel aan en ook binnen ons huis. Anderhalve week later hadden op 2 klasgenootjes na iedereen de uitnodiging geaccepteerd. Dit betekende 20 kinderen inclusief Boris en Adam. *slik*

Ik had wel direct laten weten dat het een drop off feestje was, dus geen rondhangende ouders/grootouders/ayi’s en dat ook niet alle andere broertjes/zusjes/neefjes/nichtjes welkom waren.

We besloten om dan toch maar een aparte ruimte in het gebouw te huren. En ja, ook hierop moesten we weer afdingen (zo’n gedoe elke keer!).

Boris is helemaal dol op piraten, dus het thema voor het feestje was meteen duidelijk. En hier om heen kun je veel dingen bedenken.

Op de dag van het feestje kreeg elk kind een piratenpaspoort. Hierop stonden activiteiten die ze moesten afronden om hun piratenexamen te behalen: Piratenhoed vouwen, Piratenvlag maken, Baard/Litteken/Tattoo zetten, Save the Gold (spelletje) en Have a Feast! Eigenlijk hadden we dit al snel bedacht. Maar toen moesten we ook nog een Goodiebag bedenken, want een feestje is niet mogelijk zonder Goodiebag. Wat is een beter cadeau dan o.a. een zwaard mee te geven…? 😊 Ik denk dat het een geslaagd feestje was… zie de foto’s!

PS: En dan hebben we het nog niet eens over de absurde cadeaus gehad die Boris heeft gekregen…!!!