Fietsen in Shanghai

Het is hier zulk mooi weer dat het zonde is om continu binnen te blijven. Zeker wanneer je de ochtend vrij hebt en anders binnen gaat sporten. Ik zag mijn kans dus schoon nadat Wojtek noodgedwongen een fiets had gekocht (een heel ander verhaa) om hem te verleiden tot een fietstochtje.

In Shanghai kun je prima fietsen, want er zijn voldoende fietspaden. Daarnaast is er een bike-trail van ca. 40 km, dus het leek me een goed idee om dit deels te fietsen. Vanaf ons huis besloten we naar de YangPu bridge te fietsen en vanaf daar het pad te volgen. Maar als je net als ik een typefout maakt in je navigatie, kan het dus maar zo zijn dat je 10 km verderop uitkomt bij de HuangPu bridge. Oeps, foutje bedankt. Dankzij dit foutje zagen we wel een stukje Shanghai dat we anders niet hadden gezien!

Toen we uiteindelijk bij de YangPu bridge aankwam gingen we de biketrail volgen. Dit is een mooi pad langs de rivier. Het was mooi weer, niet veel vervuiling, dus we konden genieten van de rit. Zo leerde ik ook dat aan de rivier een populaire trouwlocatie gelegen is. Hier kunnen meerdere koppels tegelijk a la Love Letters of Ron’s Honeymoon quiz de trap aflopen en trouwen.

Aangezien we niet de hele dag de tijd hadden zijn we tot Lujiazui gefietst en vanuit daar terug naar huis gegaan. Hierbij had ik nog een kleine discussie met een agente die vond dat wij niet op het voetpad mochten fietsen waar andere fietsers (Chinezen) en scooters reden. Uiteindelijk toch maar ervoor gekozen om een andere weg te nemen, omdat we niet goed konden inschatten wat anders de gevolgen zouden zijn.

Binnenkort gaan we het tweede deel van de route fietsen!