Luizenmoeder 2.0

Van mezelf durf ik te zeggen dat ik redelijk ambitieus ben. Nu ik dit jaar rustiger aan zou gaan doen qua werk, had ik me voorgenomen dat ik dan andere ambities zou gaan nastreven. Eén daarvan is dat ik meer zou doen voor de school van de jongens. Na het zien van de serie De Luizenmoeder, wist ik in ieder geval dat je hier niet zomaar binnen komt, maar dat je onderaan de ladder moet beginnen. De hiërarchie in de serie is als volgt:

luizenmoeder – lief-en-leedmoeder – groene-vingermoeder – voorleesmoeder – overblijfmoeder – klassenmoeder – schoolreismoeder – schoolkampmoeder – medezeggenschapsraad – oudercommissie – ouderraad

Ik had al bijna de luizenkam besteld, maar toen kwam ik er achter dat het hier net eventjes anders is.

Hier is het een professionele organisatie! Nancy (de moeder uit de serie die geen kind meer op de school heeft, maar wel de boel runt) zou trots zijn!

Alleen al het feit dat ze zo’n mooi schema hebben gemaakt….! Per functie staat ook vermeld hoeveel tijd je hier per week of maand aan kwijt bent! Daarnaast zijn er verschillende projecten die alleen gedurende een aantal weken zeer intensief zijn.

Als ouder ben je van harte welkom om onderdeel te zijn van deze organisatie, maar sommige “rollen” zijn bijna een full time job! Dit schrikt behoorlijk af. En ik kwam er achter dat ik niet de enige was die hierdoor werd afgeschrikt. Blijkbaar was dit een supersuccesvolle organisatie met veel moeders die hier al hun tijd aan doneerden. Echter nu zijn een aantal mensen verhuisd en komen ze mensen tekort binnen de organisatie en gaan ze aan hun eigen succes ten onder. Het inzicht is gekomen dat ze misschien verwachtingen naar beneden moeten bijstellen. Het is natuurlijk leuk om een maandelijks een evenement te organiseren, maar je hebt ook vrijwilligers nodig om dit mogelijk te maken! En laten we eerlijk zijn… kinderen vinden evenementen al gauw heel leuk. De opsmuk is vooral voor de ouders!

Dus ik heb me aangemeld. In eerste instantie voor de Used Book Sales Club. Eind mei heb ik daar al de eerste bijeenkomst van (in de Starbucks, want als ze iets goed kunnen hier, is het aangenaam vergaderen onder het genot van eten en drinken!).

Daarnaast heb ik aangeboden om de Winter Fair te organiseren. Dit is ongeveer het grootste event van de school… Het organiseren van zoiets is niet iets waar ik me normaal voor zou aanmelden en wat ik ook best spannend vind, maar soms moet je uit je veilige omgeving stappen om iets nieuws te leren.

Wordt vervolgd….

N.B. Terwijl ik dit schrijf ontvang ik een email van de directrice van de school met als onderwerp “Head Lice”; misschien toch maar even de luizenkam bestellen en aanbieden om luizenmoeder te worden..!