猪年快乐! Zhūnián Kuàilè! Happy Pig’s Year!

Weken hebben we uitgekeken naar het Chinese Nieuwjaar. We hebben ons huis versierd met varkens en Chinese spreuken. De schoonmaakster hebben we een rode envelop met geld gegeven. We hoefden haar niet te vragen om niet te komen op Nieuwjaarsdag, want het bleek dat m.u.v. de bewakers ongeveer iedereen vrij was. Aangezien we nog niet eerder Chinees Nieuwjaar hier zouden vieren, hebben we verschillende mensen om ons heen gevraagd waar we heen moesten.

  • Waar is het vuurwerk?
  • Waar is de drakendans?
  • Waar is het feest?

En wat bleek… Bij ons in de omgeving is er geen vuurwerk. De precieze reden is me niet helemaal duidelijk. Wat ik begrepen heb van de Chinese Admission Officer van de school zijn er enkele incidenten geweest en is er alleen nog op één plek georganiseerd groot vuurwerk. Maar of deze uitleg klopt…?

De drakendans is iets wat vooral in dorpen op het platteland plaatsvindt. Volgend jaar dus maar naar Den Haag om dit te aanschouwen.

Feest: Welk feest?

Shànghăi loopt gewoon leeg rond Nieuwjaar. Bestellingen die op woensdag werden geplaats zijn niet meer bezorgd. Je zou bijna kunnen gaan voetballen of rolschaatsen op straat (oké, dat is misschien iets overdreven, maar het is wel heel stil).

Dus wat moet je dan doen? Juist! Een last minute naar Phuket boeken. Na een interessante reis kwamen we aan in het hotel en werden we warm ontvangen met een drakendans i.v.m. het Chinese Nieuwjaar en was er een feesjte!

Dan hebben we alleen het vuurwerk gemist….

Wij gaan nu genieten van onze vakantie en we hebben besloten om een Sinan-planning te volgen…. We doen dus de komende tijd helemaal niets.