Brandveilig

Tijdens mijn eerste bezoek hier in mei van dit jaar, had ik de eerste 2 nachten continu nachtmerries. We wonen hier op de 6e etage, hetgeen vrij laag is aangezien het gebouw 24 verdiepingen heeft, maar ik bleef maar dromen dat er brand uitbrak en dat we dan niet konden weg komen. Ik besefte me dat ik alleen mezelf hier mee had, want we hadden immers besloten om hier te gaan wonen.

Wat doe je dan? Uiteraard, je gaat op onderzoek uit.

1.      Eerst ben ik in het huis gaan rondkijken hoeveel brandmelders er zijn. Het zijn er 3 in totaal: één in de woonkamer en één in elke slaapkamer. Natuurlijk heb ik gecontroleerd of de lampjes hiervan branden. Dit is het geval, dus ik ga er vanuit dat de melders werken. Ik heb geen vuurtje gestookt om dit te checken.

2.      In ons keuken kastje staat een brandblusser, poeder variant. Deze heb ik ook niet uitgeprobeerd, want daar maak ik vast geen vrienden mee.

3.      In de hal tegenover de lift hangt een brandslang, welke volgens het label recent door de brandweer is gecontroleerd.

4.      Daar tegenover staat ook nog een kastje met een brandblusser.

5.      In de hal hangt ook een alarmeringslamp en luidsprekers voor het geval dat het gebouw ontruimd moet worden. Deze werkt zeker, want recent hebben we een brandoefening gehad. En uiteraard hebben we meegedaan met de brand/-ontruimingsoefening, want een brandje blussen is gewoon leuk!

Conclusie: het gebouw is voorzien van werkende brandmelders en allerlei materialen om een evt. brand te blussen.

Maar mijn onderzoek ging verder. Het viel me op dat buiten op straat om de x-aantal meter er een brandkraan was. Geweldig toch! Dus als er brand uitbreekt kan de brandweer heel gemakkelijk ergens water vandaan halen.

Brandkraan! Om de ca. 100 meter staat er eentje!

Jemig, wat voelde ik me stom dat ik me zo´n zorgen had gemaakt.

En toen zag ik dit:

Dusss… wat moet ik hier nu van denken??? DIt geeft toch weinig vertrouwen in de brandweer!

Hoe kan de brandweer deze brandkraan gebruiken? Wie weet werkt deze wel niet? Maar als deze er voor de sier staat, wie zegt me dat de rest van de brandkranen wel werken?

Ik denk dat ik vannacht onrustig slaap….

Eén antwoord op “Brandveilig”

Reacties zijn gesloten.